Monday, January 24, 2011

MenKaroK Di CIty IdoL

olaaaaa...
kowank,,
time2 nieyh aq mmg xde idea nak post kat blog..
sbb badan n ple otak serabot sgt2...
nie je la yg mampu...
nie time bezday aq...
2 ari yg lpas...
kitowng g karok kat city idol senawang...
hope kowank enjoy eh

p/s: asal jdk camnie eh,,cam palat tol laa















Saturday, January 22, 2011

HEART

*cinta itu aneh
sukar untuk ditafsirkan
datangnya bukan dari paksaan
perginya pula tanpa kerelaan
cinta itu penuh mesra dengan kasih sayang
ianya perlu dibelai dengan kelembutan bagi menyerikan
lagi keindahannya
kekasaran boleh mencipta perpisahan


*cinta,
jika anda memilikinya
anda tidak memerlukan sesuatu pun yang lain
dan jika anda tidak memilikinya
apa pun yang lain yang anda miliki tidak banyak bererti!!!


p/s:BC forever



KHURAFAT

18 jan 2011...
aq ngan famly g nengok khurafat..
msuk la tuh kul 5:30

owng kte cte die besh sgt,,
tp bg aq oke2 je la..
yg mengokay kan lagi cme syamsul yusof ja..
yang len kureng...

tp papepon aq ngan famly enjoy gak la...

kat blah bwk skali ade sinopsis cte nie,,
spe yg lom g nengok,,
g la nengok cpt2,,,
haha..











Sinopsis Khurafat:- Khurafat mengisahkan perjanjian terlarang dan salah satu bentuk penyelewengan dalam aqidah Islam diantara manusia dan syaitan, sesuatu yang amat ditegah dalam agama suci kita. Tapi manusia tanpa mengira akibat .. membelakangkan Allah, disokong dengan nafsu dendam serakah akhirnya hanyut dengan bisikan syaitan.

Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang bekerja sebagai Pembantu Hospital. Sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Aishah. Pasangan ini diawal perkahwinan hidup aman dan bahagia namun tanpa disangka trauma melanda dipertangahan jalan. Mereka sering diganggu oleh lembaga aneh. Bermacam-macam usaha telah dilakukan namun gangguan itu tetap berterusan. Ini amat menakutkan mereka lebih-lebih lagi Johan. Kehadiran seorang perempuan tua misteri … ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan bernama Anna yang bersiakp pelik dan menakutkan menambahkan lagi episod trauma pasangan ini…

Anna sentiasa menganggu Johan walaupun ketika Johan bersama Aishah. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing. Tidak lama selepas itu Anna ditemui mati bunuh diri dengan mayatnya tergantung. Kematian Anna adalah kemuncaknya perkara-perkara aneh yang berlaku dalam hidup Johan. Bayangan Anna mula menganggu Johan mahupun Aishah. Hidup Johan semakin tertekan. Setelah diasak pelbagai kejadian aneh akhirnya barulah terungkap segala misteri. Johan akhirnya akur dengan kesilapan silamnya… perbuatan Khurafat yang diamalkan kini menuntut haknya dan Johan terpaksa membayarnya dengan harga yang amat tinggi.

Kesimpulannya Khurafat adalah satu amalan yang mengalih pergantungan manusia daripada Khalik (pencipta/Allah) kepada makhluk (yang dicipta). Di dalam Al-Quran terdapat beberapa ayat yang menyeru kepada pergantungan kepada Allah dan menolak kepercayaan terhadap yang selainnya bagi mendapat kebaikan dan menolak keburukan. Yang memberi segala kenikmatan dan keyakinan hanya Allah. KepadaNya seluruh makhluk bergantung.

Tajuk Filem:
Khurafat

Pengarah:
Syamsul Yusof

Penerbit:
Skop Production Sdn Bhd, Primeworks Studios Sdn Bhd

Dipawagam:
13 Januari 2011

Pelakon Khurafat:
Syamsul Yusof
Liyana Jasmay
Sabrina Ali
Md Eyzendy
Fauziah Nawi
Nur Huda binti Ismail
Mariani
Latiff Borgiba

BerJimBa di Mayang Sari,Port DIckson


hai kowank..cam da lme je x update ini blog...
haha...
bz giler ar semenjak 2 menjak nie..
macam2 bende kne wat...
penat+demam+x larat n sume nye lar...
yg plg penting,,aku mmg x ckp tdo...

aritu 15 jan 2010,,aq ngan famly g becuti kt port dickson...
menenangkan fikiran n rehatkan badan...
tp seari ja..
x bape nk cukup la kan,,,
tp oke la...permulaan keidopan yg baru..
huhu...
kowank nengok la pic2 yg aku upload nie...
nak cte pnjg lebar pown,,keadaan x mengizinkan...
tengokla puas2 yerk..

p/s::nuffnang ku,,bile nak betambah nie??































Friday, January 14, 2011

nEw LappY//Adiah BesdAy Dri my Mum....






yeppi,,dpt laptop bru weyh...mak aq blikan lor....sempena besday ku...walaupon x sampai ag tarikh nyer....penyek mak aq...laptop jer 2100.....hehehe





Monday, January 10, 2011

love u bebeyh..haha






sayang mak sangat,,,haha,,,
cantek x kete atas tuh,,,
mak aq bru blikan tau..
walaupun bukan yang bru,,tp!!!aq gile punye besyukur...
ye la kan,,mne ade mak orng nak bg cam2 je kat anak die,,
yang aq nie,,sesenang je dpt..
walaupun!!!!!!ade yg j***z..
hahahah
tapi,,bese la,,,
ade aq kesah,,,
ko ado???
kuangkuangkuang...

sok bersamaan ari selasa,,,kete aq dah bole dibawa pulang,,,
ceh,,ayat kan,,
tp!!!aq xde lesen ag,,cmne eh..
haha..
tkt pown ade...kang kene thn ngan abng polisi,,,mampos...

p/s : sumpah,,sayang mak aq sangat2

Friday, January 7, 2011

Permainan Yang Aku Menang!!!!!!!!!!

pada tarikh 7 januari 2011
pada pukul setengah 9 begitu..
telah berlangsungnya permainan carrom di rumahku syurgaku
pemain2 nye x laen x bukan adalah aku sendri,,angah,nino,iz n boboy...
eca jdk gadis pompom,,,
haha...

dan akhirnya,,setelah bertungkus - lumus bermain dengan tengit nye,(klu angah tau nieyh,,kompem2 die nangis..)peace ye angah
dan juga dgn bermain tipu,,

aku diisytiharkan menang..
haha...
best seyh,,bile jdk pemenang nieyh,,,
kat bwh nie ade sedikit bebanyak pic mse game tdk,,,

tengok2 la yer..

p/s: jgn lpe,,sambel nengok2 pic,,klik2 la iklan nuffnang tuh,,,mudah2han kaye aq...haha...

akhir sekali,,
wabilahitaufikwalhidayah
assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh,,

bubye









Berita Luar Kain